DIGITALNI BAZALNI TERMOMETER Geratherm basal digital

10,71

Ni na zalogi

Digitalni termometer za določanje ovulacije s pomočjo meritev bazalne telesne temperature

  Velik 4 številčni prikaz.
  Osvetljeno ozadje.
  10 spominskih mest.
  Upogljiva sonda.

Bazalna telesna temperatura (BTT) je izvrsten pokazatelj različnih faz menstrualnega ciklusa. Z njeno pomočjo lahko določimo začetek ovulacije in na naraven način načrtujemo zanositev.

Spremljanje BTT se lahko uporabi kot naravna metoda povečanja verjetnosti zanositve. Z merjenjem in beleženjem BTT lahko ženska v nekaj mesecih bolje spozna svoje cikluse in predvidi svoje plodne dni. Rezultate lahko vpisuje v svoj koledar plodnosti. Za zanositev zadostuje, da sta partnerja spolno aktivna nekaj dni pred predvidenim porastom telesne temperature, torej pred začetkom ovulacije.

BTT je lahko tudi dober pokazatelj uspešne oploditve. Testi nosečnosti prva dva tedna po ovulaciji niso dovolj zanesljivi, da bi lahko potrdili nosečnost. Če je ženska seznanjena s svojim datumom ovulacije, se lahko ogne napačnemu tolmačenju negativnih rezultatov testa nosečnosti. Poleg tega zaporednih 18 dni višje telesne temperature zelo verjetno pomeni nosečnost.

Beleženje BTT se uporablja kot kontracepcijska metoda takrat, kadar z njo določamo obdobje post-ovulacijske neplodnosti.

Prijava na novice