PROfertil

57,00155,00

Počisti

Težave s plodnostjo so pri moških večinoma povezane z motnjami v spermatogenezi. Pri tem telo potrebuje različne hranilne snovi. Dokazano je, da je z redno in usmerjeno oskrbo z uravnoteženo kombinacijo točno določenih hranil, ki jih je moč dobiti z dopolnilom PROfertil v zadostnih količinah, mogoče s prehrano vplivati na naraven proces tvorbe semenčic. PROfertil učinkovitost in varnost dokazuje na 4 različnih kliničnih študijah.

Uporaba PROfertila pri moških

z zmanjšano plodnostjo neznanega vzroka (idiopatsko)
vključenih v postopke oploditve z biomedicinsko pomočjo
v parih s ponavljajočimi neželenimi prekinitvami nosečnosti
z diagnosticirano visoko fragmentacijo DNA semenčic
z zmanjšano plodnostjo pri subklinični varikokeli

 

Sestava PROfertil-a

Vegi-kapsule:
kapsule rastlinskega izvora (celuloza). Ni živalskih aditivov in se dobro prenašajo.

Sestavinena dan (2 kapsuli)
L-karnitin440 mg
L-arginin250 mg
koencim Q1015 mg
vitamin E120 mg
cink40 mg
folna kislina800 mcg
glutation80 mg
selen60 mcg
Podatki o prehranskih lastnostih

Z rednim vnosom PROfertil-a v skladu s priporočili za uporabo in glede na določene značilnosti vsebovanih hranilnih snovi, je mogoče doseči izboljšanje v enem ali več kriterijih, ki se uporabljajo pri opisovanju kakovosti sperme. Ti kriteriji so navadno: gibljivost in gostota semenčic, volumen ejakulata in stopnja deformacije semenčic (morfologija).

Natančno določena in s študijami podprta sestava PROfertil-a je prilagojena posebnim prehranskim zahtevam in povečanim potrebam moških z motnjo plodnosti po določenih hranilih.

Selen: ima vlogo pri nastanku semenčic
Osnovni pogoj za reproduktivno zmožnost pri moških je normalno delovanje spermatogeneze (biološki proces tvorbe semenčic). Normalna spermatogeneza povečuje verjetnost oploditve ženskega jajčeca in tako povečuje verjetnost zanositve.

Cink: ima vlogo pri plodnosti in razmnoževanju
Normalizacija plodnosti in zmožnost razmnoževanja pri moških sta očiten pogoj za zanositev.

Folat: prispeva k presnovi homocisteina
Eden poglavitnih razlogov za slabo kakovost moške sperme so povišane vrednosti homocisteina v organizmu. Homocistein je snov, ki nastane med presnovo proteinov. Z nalaganjem homocisteina lahko prihaja do motenj v oskrbi testisa s krvjo. Posledično sta zmanjšana tako število kot gibljivost semenčic.

Folat: prispeva k sintezi aminokislin
Normalizacija sinteze aminokislin je pomemben pogoj za kakovost semenčic. S sintezo aminokislin kot sta lizin in metionin, pride v organizmu do tvorbe L-karnitina. S sintezo aminokislin glutamične kisline, cisteina in glicina, pa se tvori pomembna učinkovina glutation.

Vitamin E in selen: imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom
Izraz “prosti radikali” (RKS – reaktivne kisikove spojine) se nanašajo na molekule, ki imajo enega ali več neparnih elektronov, ki zlahka reagirajo s svojim okoljem. Če količina RKS preseže fiziološko vrednost, to vodi v oksidativni stres, ta pa v poškodbo celice. V semenski tekočini oksidativni stres vodi v zmanjšano koncentracijo in gibljivost semenčic. Prav tako pa oksidativno stres lahko vodi do sprememb v strukturi DNA semenčic (prekinitev verig DNA).

Vzemite dve kapsuli na dan med obrokom ali po njem, skupaj z nekaj tekočine.

Kapsule je potrebno jemati vsaj tri mesece, da bi lahko vplivali na vse stopnje spermatogeneze. Priporočljivo ga je jemati vse do zanositve. Če imate vprašanja glede optimalnega jemanja ali druga vprašanja, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Neželeni učinki

V kliničnih študijah na PROfertil-u ni prišlo do neželenih učinkov.

Pomembno obvestilo

Živilo je potrebno uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Pred prvo uporabo ali ob spremembi priporočenega odmerjanja se posvetujte s svojim zdravnikom. Ni popolno (kompletno) živilo. Ni primerno za uporabo kot edini vir prehrane. Živilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pazite na zdrav življenjski slog. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Živilo shranjujte v suhem prostoru, pri temperaturi do 25°C, zaščiteno pred neposredno svetlobo.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

PROfertil

57,00155,00

Počisti
Prijava na novice